Пирати хакнали сметките на повече от 300,000 американски данъкоплатци

Службата Internal Revenue на САЩ призна, че хакери са проникнали в нейната база данни в много по-обширен начин, отколкото се смяташе след серията от нападения през май. 334,000 сметки на данъкоплатци са били засегнати.
Общият брой на опитите за хакване на лична информация от данъчната система е в размер на 600 000, но не всички са завършили успешно, според The Wall Street Journal. Във всички случаи, групата използвала една и съща стратегия - да се възползва от уязвимостта на приложението Get Transcript.
В данъчната служба вярват, че част от информацията, "може да се използва от хакерите, за да подадат заявления за измамно възстановяване данък през следващата фискална година 2016". Ето защо, в официално изявление се казва, че "тези, които получат писмо следва да предприемат предпазни стъпки, като прибягнат до безплатен мониторинг на кредитния доклад, който може да се използва за проверка на автентичността на данъчните декларации през следващата година"
"Службата приема много сериозно сигурността на данните на данъкоплатците," се казва в изявлението. "Ние работим за по-нататъшно укрепване на сигурността по-специално чрез подобряване на протоколите за удостоверяване самоличността на данъкоплатците."

Станете почитател на Класа