Защо наистина са били създадени Solitaire и Minesweeper за Windows?

Solitaire, FreeCell и други са прости игри за Windows, които първоначално са спечелили широка популярност сред потребителите на операционната система. Милиони потребители на компютри прекарват с тях часове залепени за екрана. Въпреки това, малцина знаят истинската цел, за която са разработени тези прости игри. Както се съобщава в сайта Mental Floss, Solitaire, FreeCell и Minesweeper наистина не са били измислени за развлечения.

Solitaire се появява за първи път през 1990 г. в редакцията на Windows 3.0. Истинското му цел е била доста скромна: постепенно да се научите как да използвате мишката. Играта е трябвало да научи едно цяло поколение от потребители, свикнали с въвеждане на поредица от текстови команди, да "захапват и влачат" елементи с мишката.

Логическият пъзел Minesweeper се появява за първи път във Windows 3.1 през 1992 г., за да се запознаят потребителите с ляв и десен клик и за насърчаване на бързината и точността в движенията на мишката.

Играта FreeCell, издадена за Windows 3.1, като част от Microsoft Entertainment Pack Volume 2, е включена в пакета Win32s, което позволи на 32-битови приложения се изпълняват на 16-битов Windows 3.1. Ако пакетът е инсталиран неправилно, Freecell не стартира. По този начин, това, което изглежда проста игра, всъщност е било скрита тест система.

Станете почитател на Класа