Сноуден демаскира основния партньор на НСА в шпионажа

Втората по големина телекомуникационна компания на САЩ - AT & T, е старши партньор на НСА в шпионажа. Управлението на дружеството доброволно подпомага шпионирането на гражданите чрез Интернет, както и подслушване централата на ООН, съобщава The New York Times.

Докладът се основава на изтеклите документи от 2003-2013, предоставени от бившия служител в НСА Едуард Сноудън. Файловете описват отношенията на НСА с телекомуникационната компания като "силно колаборативни" поради "екстремното желание на AT & T да помага ".

Компанията от десетилетия е помагала на НСА да проведе серия от секретни дейности, включително предоставянето на техническа помощ, за да се извърши тайно подслушване на всички интернет комуникации в седалището на Организацията на обединените нации, която е клиент на телефонната компания.

AT & T също позволила достъпа на НСА до милиарди имейл съобщения, които са преминали през техните телекомуникационни мрежи.

Освен това, според документи от НСА, компанията вписана под кодовото име "Fairview", е инсталирала оборудване за наблюдение в най-малко 17 Интернет центъра в САЩ.

Станете почитател на Класа