Разширена реалност за руските пилоти

Технологичната индустрия в Русия разработва система за разширена реалност, която ще осигурява на руските пилоти на самолети и хеликоптери по-добър опит при изпълнение на задачи, информира Фондацията за академични изследвания.
"По искане на фондацията, няколко национални ИТ компании, специализирани в разработването на интерактивни технологии, представиха своите предложения за изпълнението на този проект, който се различава значително от подходите и технологични характеристики на съществуващите решения", се казва в изявление, цитирано от ТАСС.
Разшираната реалност ще бъде постигната чрез въвеждане на данни от различни сензори в областта на оглед на пилотите, за да се допълни информацията за околната среда и се подобри възприемането на информация. В каските на пилотите на бойни самолети и вертолети информацията ще се показва на козирката на шлема, което позволява прицелване на оръжията само с едно завъртане на главата.
Проектът ще се осъществи на няколко етапа, като постепенно ще се увеличи сложността на инфраструктурата на разширената реалност и нейната функционалност.
Фондацията за академични изследвания, които често наричана "Руската DARPA", е създадена през октомври 2012 г. с цел насърчаване на научноизследователската и развойна дейност по въпросите на отбраната, за качествено нови резултати в областите на военните комуникации и технологии.

Станете почитател на Класа