Забранена любов в Аушвиц: Историята на еврейка, спасена от смърт от нацист

Въпреки, че в нацистка Германия отношенията между арийци и евреи са били забранени, понякога са се случвали в най-необичайни обстоятелства.
Елена Цитронова, от словашки произход, е била затворник в концентрационния лагер Аушвиц, но успяла да избегне смъртта и да спаси сестра си с помощта на Франц Вюнш, офицер в SS, който е бил влюбен в нея, съобщава "Daily Mail ".
Елена работила в огромен лагерен склад, където вещи на лишените от свобода са били сортирани и там тя срещнала Вюнш през 1942 г. Офицерът й носил бисквитки и любовни писма, съобщила жената много години по-късно, когато вече живеела в Израел.
"Когато влезе в бараката, ми хвърли писмо. Унищожих го веднага, но можах да видя думите "любов "и" Аз съм влюбен в теб. "" Мислех, че бих предпочела да съм мъртва, отколкото във връзка с есесовски офицер" каза Елена.
Въпреки това, жената признава, че чувствата й към Вюнш се променили с течение на времето, особено когато в лагера дошла сестра й с децата си и той се опитал да ги спаси. "Той каза:" Кажи ми бързо името на сестра си, преди да е станало твърде късно " Вюнш изтичал до крематориума и спасил сестра й, но не могъл да направи нищо за децата.
Елена и сестра й оцеляли в Аушвиц и въпреки, че отношенията й с Вюнш никога не са имали продължение, тя свидетелствала в негова полза в съда години по-късно. "Имаше моменти, когато забравях, че съм еврейка, а той не е и честно казано, го обичах", "Факт е, че животът ми беше опазен, от него. Това беше една връзка, която може да се случи само на друга планета", „ признава Елена години по-късно.

Станете почитател на Класа