Разкриват как "El CHAPO" трафикирал тонове наркотици

Няколко американски съдилища имат подробна документация за размера на операциите по трафика на наркотици на лидера на картела Синалоа "El Chapo" Гузман. Той прекарвал хиляди килограми наркотици чрез подводници, наркотунели, самолети, железопътни вагони, автобуси, камиони, кораби и лодки за риболов.
Освен това, картелът построил складове по протежение на границата на САЩ за да съхранява хиляди кг кокаин, марихуана, метамфетамин и хероин. В един от провалените опити за контрабанда на кокаин, цитирани от Съда на Сан Диего, картелът се опитал да го скрие в 1400 консерви люти чушки.
Документите подчертават и алианса който "El Chapo" сформирал през 90-те години с друг мощен мексикански картел - Белтран Лейва. В допълнение, номер две в картела Синалоа, Исмаел "El Mayo" Гарсия, успял да създаде "мрежа от корумпирани полицаи и политически контакти" , според данни на Съда на Ню Йорк.
САЩ предлагат $ 5,0 милиона за информация за двамата "El Chapo" и "El Mayo" и натискат правителството на Мексико да се съгласи да екстрадира "El Chapo" в САЩ, в случай, че го залови за трети път.

Станете почитател на Класа