DWN: САЩ искат със санкциите да подкосят и Русия, и Европа

САЩ активно се намесват в делата на финансовите институции в Европа, за да реализират целите на своята външна политика, пише германското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „В момента американците завеждат дело против Deutsche Bank. При това Вашингтон иска да убие с това едновременно два заека: твърдо настоява европейците да спазват антисанкци руските санкции и да отслабят европейския финансов сектор", коментира ситуацията авторът на материала.
Зад делото срещу германската банка стоят политическите интереси на САЩ, смята журналистът. „Европейските финансови институции все по-често се дразнят, когато борсовият надзор в САЩ провежда политически мотивирани разследвания. В момента Вашингтон подозира Deutsche Bank в нарушаване режима на антируските санкции. За германската банка това е само едно от почти хилядата производства, но то очевидно е политически мотивирано", се казва в статията.

Deutsche Bank, според американците, е извършил транзакции със сметки на лица от „черния списък". Това дело удачно се вписва в американската стратегия, насочена както против Русия, така и против Европа, смята журналистът. „Американският борсов надзор не се поколеба в миналите години да налага на европейските предприятия драконовски парични глоби в размер на милиарди долари. Поради това политическите разногласия между ЕС и следствените органи на САЩ растат като гъби след дъжд", смята авторът на статията. „Разбойническите набези" на САЩ срещу европейските предприятия не приключват с това, прави извод журналистът.

Станете почитател на Класа