САЩ ще имат футуристични оръжия 2020

Бойни лазери 150 кВт и модерно оръжие, което прави 10 изстрела в минута, при свръхзвукови скорости. Това са оръжията, с които военноморските сили на САЩ възнамеряват да увеличат военните си възможности до 2020.
Адмиралът и главен инженер на военноморските сили на САЩ, Брайънт Фулър е разкрил плановете на американските ВМС да приемат нови оръжейни технологии като бойни лазери и скорострелни оръжия, съобщава USNI News.
В момента в страната има Laser Weapon System инсталиран на кораба амфибия USS Ponce, работещи в Персийския залив. Системата успешно преминала многобройни тестове и корабът разполага с разрешение да използва лазер като дефанзивен оръжие в бой, ако е необходимо. Въпреки това, лазерната енергия е относително ниска. Досега е тествана при 30 кВт, което е достатъчно, за да свалят един безпилотен самолет, но ВМС планира да увеличи силата му до 100-150 кВт и да я представи публично от 2018.
САЩ публично, показаха в етап на тестване мощно оръжие за унищожаване, което изстрелва електрически разряди при свръхзвукови скорости, планирано за внедряване през следващата година. Модернизираната му версия може да извършва до 10 изстрела в минута и ще бъде доставена на ВМС през 2019.

Станете почитател на Класа