Пентагонът: "Свръхзвукови оръжия от Русия и Китай са заплаха за САЩ"

Стратегическото командване на САЩ нарече "заплаха" развитието на свръхзвукови оръжия от държави като Русия и Китай и за да им противодействат, възможностите на въоръжените сили на САЩ ще бъдат подобрени.
Русия и Китай развиват високоскоростни средства за атака които са новите заплахи за Вашингтон, каза адмирал Сесил Хейни, шеф на стратегическото командване на САЩ (StratCom). Той каза, че въпреки усилията за контрол на въоръженията ", развитието на свръхзвукови оръжия е сред световните тенденции", според Washington Free Beacon.
Китай е провел четири изпитания с въздухоплавателно средство достигнало скорост от 11 000 километра в час, Русия също така разработва свръхзвукови оръжия. Пентагонът ще продължи да подобрява своите възможности, за да се противодейства на такива "заплахи", каза адмиралът.
Освен това, Сесил каза че противниците на Вашингтон "стават все по-мобилни" по отношение на новите технологии. "Ядрените и неядрени страни се готвят да използва асиметрични възможности за да постигнат целите си по време на конфликти и кризи".

Станете почитател на Класа