Шокираща история на човека, който мами авиокомпаниите и пътува по света безплатно

Бен Шлапиг е една от най-големите звезди на елитна група от пътници обсебени да надхитрят авиокомпаниите. Тяхната цел е да летят свободно, без да бъдат уловени. В момента, този 25годишен младеж лети петнадесет месеца непрекъснато по целия свят и прекарва средно по 6 часа на ден в небето.
"Самолетите са спалнята ми. Това е моят офис и стая за игри. Аз съм много щастлив, защото правя това, което ми харесва", казва Бен Шлапиг, който прекарва живота си в небето, за много малко пари. Винаги пътува с билети "бизнес класа", рядко напуска летището и когато го прави, се инсталира само в луксозни хотели, съобщава Rolling Stone.
Той е част от елитна група от "въздушни гратисчии", които се самоопределят като "хобисти" които се управляват от мания: да се възползват от съществуващите пукнатини в регламентите и компютърни системи на големите авиокомпании. На 15 той летял всеки уикенд , а на 17 вече е натрупал повече от 800 000 километра във въздуха.
Бен Шлапиг притежава PointsPros, консултантска фирма за за изграждане на туристически маршрути по най-добрия начин за клиенти на авиокомпаниите. Ето някои основни номера:
1. Изберете една авиокомпания, според предлаганите условия на програмите за доходи, за всички свои пътувания и за да станета изключителен клиент и се възползвайте от всякакви вратички.
2. Включете се в много програми за възнаграждение за кредитни карти, свързани с авиокомпании. По този начин се натрупват точки за покупки, които в крайна сметка представляват действителни пари.
3. Възползвайте се от пропуски в алгоритмите, които уреждат функционирането на системите за издаване на билети за авиокомпаниите. Някои "хобисти" програмират собствен "софтуер" за проследяване на грешки и погрешни проценти в тези системи.
"Факт е, че ние удряме авиокомпаниите в тяхната собствена игра. Хората, работещи по тези програми (алгоритми за авиокомпании) са идиоти и ние винаги вървим една крачка напред", казва Бен.

Станете почитател на Класа