САЩ разширяват санкциите за Русия

Властите на САЩ са наложили санкции срещу 11 нови частни лица и 15 руски компании във връзка със събитията в Украйна, съобщи в четвъртък американското министерство на финансите.
В списъка на санкционираните се включват Izhevsk Mechanical, консорциумът "Izhmash" и редица търговски пристанища в Крим, по-специално, Севастопол, Феодосия, Ялта и Керч, дъщерните дружества на Роснефт и банка VEB.
Сред компаниите, които са попаднали под санкциите на САЩ, са кипърски, финландски и руски компании. Съгласно законодателството на САЩ, всички активи на дружествата, които са попаднали в черния списък и които са под юрисдикцията на САЩ може да бъдат замразени. В допълнение, на граждани на САЩ се забранява свързване с тези лица.
Освен руснаците, мярката засегна и няколко украински граждани. Според доклада, в списъка попада руският гражданин, пребиваващ в Лондон, Андрей Билютин, който е "мениджър за развитие на консорциум Калашников", украинският гражданин Андрей Клюиев, Пьотр Колбин, Сергей Курченко и Сергей Омелченко
От Държавния департамент на САЩ твърдят, че антируските санкции ще бъдат премахнати само след изпълнението на споразуменията от Минск.

Станете почитател на Класа