Това ли е новият Елон Мъск?

Мнозина вярват, че тя преследва една невъзможна идея. Но Мередит Пери продължава да настоява, че нейното изобретение за безжично зареждане на електронните устройства ще промени света. Амбициозната съоснователка и главен изпълнителен директор на uBeam е убедена също така, че това е реален бизнес.
Само на 25 години, с една вече изпълнена мечта, Мередит Пери може да направи революция в света подобно на физика и предприемач Елон Мъск. Иска да го направи с uBeam, компания, чиято цел е да се разработи устройство, превръщащо електроенергията в ултразвук, т.е. звукови вълни незабележими за хората, а след това да ги прехвърли по въздуха, към друго устройство за зареждане, което ги превръща отново в електричество. Целта е зареждане мобилни устройства като мобилни телефони, таблети и преносими компютри. Колкото изобретението да звучи утопично, Пери настоява, че някой ден ще има uBeam във всеки бар, библиотека и склад, съобщава "Fortune".
Пери, която произхожда от семейство на учени, продължава традицията. Докато учи е изобретила очила за четене с лампи за по-удобно. Години по-късно тя също разработва робот, който товари дърва за огрев.
Творческите гении като Елон Мъск и Мередит Пери обещават да направят живота по-лесен в не много далечно бъдеще.

Станете почитател на Класа