Путин:Европа трябва да бъде по-независима от САЩ

Руският президент Владимир Путин смята, че Европа трябва да бъде по-независима от САЩ, както се посочва в интервю за швейцарския канал RTS.
Путин посъветва европейските лидери да провеждат по-независима политика. " Надявам се – не, но ние бихме искали да видим Европа как показва по-голяма независимост и суверенитет и да бъде в състояние да защити националните интереси на своите народи", заяви руският лидер в отговор на въпрос относно възможността за война в Европа.
"Ако за да обсъдя нещо с нашите европейски партньори трябва да отида до Вашингтон, е малко странно", каза президентът коментирайки позиция на Франция във връзка с НАТО.
Запитан за рестартирането на надпреварата във въоръжаването, Путин посочи "едностранното оттегляне на САЩ от договора за балистични ракети. Този договор е бил в основата на цялата система на международната сигурност", подчерта президентът.
Нито една страна не може да се разхожда по целия свят, залавяйки когото й скимне и да го лишава от свобода.
В същото време, Путин настоя, че " не трябва да се демонизираме американската политика." "Те провеждат своята политика, в съответствие с техните интереси, но ние трябва да се стремим да се намери баланс на интересите", подчерта президентът.
Относно скандала FIFA Владимир Путин бе разпитан истинските причини за намеса на САЩ. "Разбирам, че САЩ са кандидат за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. а най-близкият им съюзник, Великобритания, е била кандидат за 2018. И тази борба срещу корупцията както се прави, ме кара да се питам дали това не е продължение на борбата за първенствата през 2018 и 2022 ", заяви Путин.

Станете почитател на Класа