Китай трескаво се оттървава от щатски ДЦК

Народната банка на Китай разкри данни, според които нейните валутни резерви са намалели с 17 300 милиона. В допълнение, няколко цифри показват, че спадът на валутните резерви в Китай е свързан с намаляване притежанието на американски съкровищни бонове.
Резервите в ДЦК по данните на Китай и Euroclear, компанията със седалище в Белгия, през които Китай провежда своите финансови операции в чужбина, Китай агресивно продал около 107 милиарда книжа в долари, повечето от които са бонове на министерствата на финансите на САЩ съобщава информационният портал Forex.
Продажбата на американски държавни ценни книжа от страна на Китай продължава за четвърто поредно тримесечие. Според американската банка JP Morgan, на изхода на натрупания капитал през последните пет тримесечия достига около 520 милиарда.
Сайтът твърди, че продължава "трескавата" продажба на съкровищни облигации на от страна на Китай може да е знак, че ликвидността на пазара на американски облигации отслабва.
По-рано, експертът Арон Коли заяви, че "ако Китай се отърве от съкровищни облигации, това биха могли да бъдат обезкуражаващи новини за пазара на американски съкровищни ценни книжа."

Станете почитател на Класа