Economist: "Имайте пари в брой, когато институциите са в колапс"

Скандалният американски икономист Мартин Армстронг, който веднъж прогнозира срив на фондовите пазари по целия свят през 1987 г., дава своето становище по колко пари трябват на американците ако се реализира мащабна икономическа криза, която се предвижда за следващия октомври и ще засегне почти всички страни.
Не е изключено, през октомври всички банкови институции да са затворени с указ и компютърна грешка да намали достъпа до банките. Ето защо ако спрат да работят дори и картите, само за да оцелеете в продължение на най-малко един месец трябва да имате известна сума пари в брой, за да купувате продукти от първа необходимост, пише той.
"Злато или сребро не помага, не ги примат в супермаркетите", прогнозира икономистът. "Ние говорим за авариен резерв, за да живеем, са необходимо пари в брой, което ние всички признаваме," подчертава той.
Ако Съединените щати следват пътя на Гърция и правителството внесе контрол на капитала, се очаква появата на дълги опашки в банките и банкоматите за да се изтеглят всеки ден между 50 и 100 долара. Сумата , обаче не е достатъчна за покриване на други разходи на американците, като ипотечните погасявани я и други нужди, казва гуруто на финансите.ь

Станете почитател на Класа