Китай предизвика $ 40 млрд спад в стойността на Apple

Спад в цената на акциите на най-голямата компания в света, предизвика спад на акции в минното дело и стоковите фирми до най-ниското ниво от пазарния срив на 2008 г. Инвеститорите смятат минната и стокова индустрии като уязвими от забавяне на втората по големина икономика в света.
Нарастващата загриженост за здравето на китайската икономика подмогна спада с $ 40 млрд на стойността на Apple в сряда, въпреки рязкото увеличение на общите продажбите и печалбите на компанията.
Въпреки удвояване на продажбите на Iphon на нарастващата средна класа в Китай през изминалата година, финансовите пазари се опасяват, че последните официални китайски данни, показващи икономически растеж от 7% са преувеличени.
Китайският фондов пазар е във фокуса на вниманието на света през последните седмици, след срива в средата на юни. Инвеститорите на дребно - приблизително 90 милиона от тях - са излезли в пазара, подхранвайки опасенията, че загубите им може да намалят способността им да генерират търсенето на продукти в бъдеще.

Станете почитател на Класа