Доналд Тръмп вече е президент - на 457 фирми

Ако бившата риалити звезда и милиардер Доналд Тръмп някак успее да стане президент на САЩ, това ще бъде неговото 458-о президентство, според най-подробно отчитане на неговото все още загадъчно богатство. Той председателства още повече компании в качеството си на директор, председател, попечител или член.
Финансови отчети публикувани от Федералната избирателна комисия - съгласно правилата за президентските кандидати, разкриват обширна империя от казина, голф игрища, издателства, агенции за модели и недвижими имоти.
Средствата са описани в доклад от 92-страници. Предполагаемата стойност на Тръмп е $ 10 млрд според изявление на неговата кампания, докато Forbes го оценява на по-малко от половината от тази цифра.
Тръмп, въпреки липсата на политически опит и острите коментари по имиграция и за сенатор Джон Маккейн, все още е на първо място - дори и след като каза „Маккейн не е герой от войната".
Интересно е, че е спечелил най-малко $ 1 млн от лицензиране на матрак - което буквално означава, че Доналд Тръмп печели пари, докато спи.

Станете почитател на Класа