Сатиричен сайт на шега публикува реална новини за предоставяне на ракети на Израел

Американският сатиричен сайт The Onion публикува една история, според която САЩ предложил на Израел "голяма пратка" от оръжия, за да успокоят гнева на Тел Авив от ядрената сделка с Иран, която изненадващо съвпадна с реалността
Според вестник "Индипендънт", миналия вторник уебсайта The Onion публикувал статия-пародия, озаглавена "САЩ отстъпи пред дискомфорта на Нетаняху с товар балистични ракети. " Въпреки това, след 24 часа в мрежата се появили съобщения, че информацията е истинска.
Израелският вестник Haaretz посочи сходството на публикацията в The Onion със собствената си история, публикувани на следващия ден: "След споразумението с Иран Обама предлага да предостави на Израел военна модернизация, за да преглътне горчивината от споразумението". Според вестника, Барак Обама призовал израелския премиер Бенямин Нетаняху към "незабавни преговори за подобряване на нападателните и отбранителни способности на израелските отбранителни сили."
По-късно Аарец призна че "сатиричният вестник е първият, който съобщи новината." Единствената разлика между реалността и хумористичната статията, че Нетаняху всъщност първоначално не отговорил на офертата и след това отказал.

Станете почитател на Класа