Истинските причини за ядрената сделка с Иран

САЩ и техните съюзници продължават да отприщват конфликти по повърхността на планетата и разбира се на Обама не е" миротворец ". Така че коя е причината за пакта с Иран, страната, която е заклеймявана много години само защото настоява за правото си да използва ядрена енергия? Аз ще ви дам три причини ", пише Пол Крейг Робъртс, заместник-секретар на Министерството на финансите в администрацията на Роналд Рейгън, в последната си статия.
Според Робъртс, Вашингтон не е в добра икономическа и военна форма. САЩ са загубили повече от 6 милиарда долара през 14 години на войни в Близкия изток. Въпреки извънредните разходи, Вашингтон е победен и сега е изправен пред ислямската държава, която се появи в резултат на грешната му политика. САЩ все още нямат ресурс да се справя с Русия, Китай, Иран и ИД едновременно. Това е основната причина за ядрената сделка с Иран.

Втората причина е противопоставянето на Иран на Ислямска държава, казва експертът. Иран може да стане съюзник на САЩ в борбата срещу терористичната група, което ще даде на Вашингтон време да се възстанови.

Загрижеността на САЩ за енергийната уязвимост на Европа е третата причина. Регионът зависи от руския газ и петрол. Вашингтон иска да сложи край на тази зависимост, защото тя е абсолютно несъвместима с поддържането на санкции срещу Русия. САЩ очакват Иран да се превърне в доставчик на енергийни ресурси за Европа.

"Въпреки това, пактът с Иран не означава много, защото Вашингтон може да поднови санкциите по всяко време само чрез неверни обвинения срещу страната", казва Пол Крейг Робъртс.

Станете почитател на Класа