"Не е имало тунел, " El Chapo "е излязъл през вратата"

Около затвора Алтиплано хората не вярват на официалната версия на бягството на Хоакин "Ел Chapo" Гусман, според която най-страховитият наркобарон на Мексико е избягал от килията си през тунел. "El Chapo вече се разхожда в Италия", се шегуват местните.
Антонио Колин, който живее в ранчото в непосредствена близост до къщата, в която властите твърдят, че са намерили тунела, през който е избягал "El Chapo", има сериозни съмнения относно тази версия. "Логично е, ако е имало тунел автоматично [полицията] да дойде през тунела през нощта в събота. Но тук пристигнаха в около седем часа в неделя," казва той, подкрепен и от други местните жители, пише Univision.
Когато войниците и полицейски патрул пристигат на мястото на сутринта след бягството, федералната полиция не е разпитала съседите, а и досега още не са го направили, спекулират местните медии.
Склонът, на който е домът, от който излязъл "El Chapo" се издига с няколко метра над нивото на затвора Алтиплано. Между тях има низина, през която тече поток. Има и железопътна линия, през която минава товарен влак със 120 вагона. Фермерите твърдят, че тунелът трябва да има много твърд свод, за да издържи такова тегло и дренаж за изтичане на водата. Затова много от местните жители не вярват, че е имало тунел.
Що се отнася до претърсването на зоната от патрули, съседите казват, " тук всичко е много тихо и спокойно. Никой не вярва, че е избягал всички казват, че направо са го пуснали през вратата."

Станете почитател на Класа