Емоционалното писмо от едно дете до папата

Милано, едно боливийско дете на седем години, написало на папа Франциск трогателно писмо, в което иска помощ от папата, за да извади баща си от затвора.
Според вестник El Universo, затворът където се намира бащата на Милано, е едно от местата, които папата планира да посети по време на престоя си в Боливия и момчето решава да напише писмо.

"Скъпи папа Франциско, името ми е Милано, преди седмица навърших седем години и откакто бях бебе само на 1 година баща ми не е у дома. Искам кажа, че ти ще го посетиш, той се казва Звонко Маткович и е хвърлен в затвора, но той е добър и не е направил нищо нередно" гласи емоционалното писмо, което е хит в социалните мрежи.

Според вестника, бащата на детето е предприемач и е в затвора от 2008 г. насам, обвинен в прословут случай на тероризъм в Боливия, а майката и адвокатът й настояват, че е невинен.

"Веднъж майка ми помисли, че съм счупил едно украшение и ме наказа, но след това разбра, че не бях аз и ми се извини, аз мисля, че същото ще се случи с баща ми, той ми липсва. Знам, че сте по-добри приятели с Бог и аз те моля да ми помогнеш да върна баща ми обратно у дома. Аз също се моля всяка вечер с майка ми за това. Благодаря, да се пазиш и си сложи пуловер, защото изглежда, че утре за твоята Меса ще бъде студено" написал Милано.

Станете почитател на Класа