САЩ не са в състояние да атакуват Русия, Китай и Иран "

Вашингтон не разполага със средствата, за да проникне зад въздушна отбрана като на Русия, Китай или Иран заради липсата на мощни оръжия, казва Американския Център за стратегически и бюджетни оценки.
През последните години, Вашингтон е съсредоточил усилията си върху операциите в Ирак, Афганистан и Сирия, където не е срещнал много съпротива. Следователно, Военновъздушните сили на САЩ не са в състояние да провеждат операции срещу Русия, Китай и Иран, счита Американският център за стратегически и бюджетни оценки. Казано по-просто, бойни самолети на САЩ не могат да се доближат на необходимата дистанция, за да атакуват техните цели.
"Въздушните сили на САЩ са инвестирали сериозно в закупуването на оръжия с малък обсег, но те ще бъдат неадекватни в дългосрочен план и не могат да пробият руските, китайски или ирански защити", се казва в доклада.
"Между 2001 г. и 2014 г. Министерството на отбраната е придобило 304 750 оръжейни системи за пряко действие в обсег от 50 морски мили (80.47 км). Тази инвестиция възлиза на 96% от всички закупени оръжия. САЩ са закупили само 7109 системи за далечни разстояния от 400 морски мили (643,74 км) ", се отбелязва в документа.
"Военното превъзходство на САЩ се превръща в мираж", твърди и италианския вестник "ИлДжорнале".

Станете почитател на Класа