Зашеметяваща информация: между 90% и 95% от населението на света не може да мисли

Харвардският д-р Робърт Шварц, директор на Националния център за преподаване на мислене, заяви, че между 90% и 95% от населението на света не може да мисли. Според Шварц повечето не могат, защото в училище са научени да мислят по много ограничен начин, използвайки паметта.
Д-р Шварц казва, че "малко хора в света са научени да мислят по-обширно и креативно от това, на което са обучавани в училище и напредъкът на човечеството зависи от този начин на мислене. В момента е важно да се открие как може да научим хората да оптимизират своето мислене", обясни Шварц. Новите методологии и инструменти за обучение и нови актуални начини на мислене ще бъдат обсъдени на конференцията в Испания.
Образователни експерти обясняват, че училището в новия век има много по-различни компетенции, отколкото в предишните векове и предупреждават, че подържането на старите начини е опасно действие. Трябва да се насърчават учениците да бъдат активни в тяхното обучение, като им се дава възможност да мислят критично и иновативно.
Според изследователите, 99% от проблемите на човешките същества имат езиков и комуникационен произход.

Станете почитател на Класа