"Предупредих преди една година за опасността от мек преврат "

Президентът на Еквадор Рафаел Кореа потвърди, че има преврат в ход и призова еквадорския народ да подкрепи демократичния процес в страната, застрашен от действията на опозицията, която се опитва да дестабилизира правителството. Той е заявил на своя Twitter акаунт, че е предупредил гражданите за това още преди една година.
В тази връзка директорът на Андския Център за стратегически изследвания,Марио Рамос смята, че това е стратегия на психологическа война, която се нарича "мека или нежна", защото за завземане на властта не се използва груба сила, но се използват сложни операции, които дават някаква "легитимност" на борбата с правителства, които не са съпосочни с интересите на Съединените щати ", съобщава в-к" Телеграф ".
Освен това, преди няколко дни президентът прикани еквадорския народ да "бъде много внимателен и да защити революцията" .
Тези изявления бяха направени след като антиправителствените групи са организирали нови манифестации, въпреки решението на президента да оттегли временно законопроектите за наследството и ДДС, отмяната на които бе поискана от опозицията.

Станете почитател на Класа