През 2019 г. половината от световното богатство ще бъде в ръцете на милионерите

Неравномерно разпределение на световното богатство продължава да расте с всяка изминала година, така че през 2019 г. почти половината ще бъде в ръцете на притежаващите над милион долара, според доклад на Boston Consulting Group.
През 2014 г. броят на милионерите в света се увеличи до 17 милиона души, с два милиона повече, отколкото през 2013 г., съгласно новия глобален доклад за богатството на Boston Consulting Group. По този начин, милионери вече контролират 41% от частното богатство в света, а до 2019 г. делът им ще надмине 46%.
Документът квалифицира като милионери тези, които имат повече от един милион долара в брой, в акции, пенсионни фондове и други финансови активи, с изключение на недвижими имоти. През 2014 г. САЩ заеха първо място сред страните с милионери, общо 6,900,000 души.
На второ място е Китай с 3,6 милиона, следван от Япония с 1,1 милиона. Сред първите десет също се включват Швейцария, Великобритания, Канада, Германия, Тайван, Италия и Русия. Китай е страната, в която броят на милионерите е нарастнал най-много за една година (с 49%).
Швейцария е страната с най-голяма концентрация на милионери на глава от населението от 13,5%, следвана от Бахрейн 12,3% и Катар 11.6 %.

Станете почитател на Класа