Кой е основният проблем пред клуба Билдерберг?

В дневния ред на заседанието на мистериозния Билдерберг клуб, което започна в четвъртък в Австрия, не може да не включва сериозният проблем, който тревожи настоящите властови елити: глобализмът, казва разследващият журналист Джон Рапопорт.

Американският анализатор счита, че най-малко 25% от световната търговия се контролира от 300-400 мегакорпорации, опериращи в страни, където в изобилства евтина работна ръка, земя и ресурси. Политиката на глобализъм позволява на корпорациите да поставят заводите на места, където индустриалното робство е привично.

Мегакорпорациите имат потенциал да произвеждат все повече и повече, но само една десета от населението на света може да купува техните стоки, казва авторът.

"Има частични решения на този проблем: да се стартира война с цел печалба, продавайки на правителствата корпоративни продукти, или правителствата да насърчават гражданите да купуват определени продукти, но всички тези решения не са достатъчни", подчерта той и отбелязва, че сегашната икономическа матрица е неуспешна.

Станете почитател на Класа