Хакери: Литва и на НАТО планират да анексират руския анклав Калининград

Литва и НАТО планират да анексира руската Калининградска област, според съобщение, публикувано от хакери на интернет страницата на Министерството на отбраната на Литва.

Според литовския сайт "Делфи", позовавайки се на съобщение на хакери, истинската цел на военните маневри Saber Strike, които НАТО провеждат в няколко страни в Северна Европа, е да се подготви анексирането на Калининград, руски анклав между Литва и Полша на брега на Балтийско море.

По-късно тази информация изчезна от сайта на Министерството на отбраната, което заяви, че кибер нападението е извършено от "лица или институции, враждебни към Литва и НАТО", добавяйки, че е започнало разследване на инцидента.

Saber Strike са маневри, които се провеждат от 1 до 19-ти юни на територията на Полша, Литва, Латвия и Естония, с участието на около 6000 войници от 13 страни-членки НАТО, както и самолети и военни кораби. Според информацията, целта на маневрите е да се подобри координацията между военните, които ще участват в международни операции на съюзниците.

Станете почитател на Класа