The Guardian с Московска седмица

Докато отношенията между Русия и Запада се напрягат, Гардиън посвещава една седмица на Москва за проучване реалностите на живота тук. От велосипеди до санкции, от медии до облагородяване, Гардиън и мрежата на New East ще си сътрудничат, за да погледнат отвъд заглавията и да разпитат московчаните, какво наистина мислят.

В продължение на пет дни ще се сничат видеоклипове, ще се проведат живи дебати и викторини в социалните медии - на руски, както и на английски – с цел да се търси по-широка перспектива и по-дълбоко разбиране на съвременния живот в Москва.

Седмицата започва с доклад от кореспондента в Москва, Шон Уолкър, който ще пита дали "Московският експеримент" проучващ миграционните тенденции на града е приключил. През останалата част от седмицата, Амелия Джентълмен ще разпитва четири различни слоеве московчани какво мислят за своя град; архитектурният критик на The Guardian, Оливър Уейнрайт ще води стрийминг на живо по Periscope от откриването на новата художествена галерия на Роман Абрамович и Даша Жукова.

Ще бъдат избрани също най-добрите снимки на Москва в Instagram и други социални мрежи, за да се улови пулса на това, което се случва в града.

Станете почитател на Класа