Мадуро иска обяснения от Колумбия за заминаването на Гонзалес със самолет на ВВС

Венецуелският президент Никола Мадуро обяви, че ще поиска обяснения от Колумбия за заминаването от Каракас на бившия испански премиер Фелипе Гонсалес със самолет на колумбийските ВВС предназначен за президента на тази страна.
"За съжаление аз бях изненадан от информацията, че самолет на колумбийските ВВС предназначен за президентството на Република Колумбия дойде да го вземе от страната", каза Мадуро, цитиран от Telesur.
Испанският екс-премиер е дошъл в Каракас в подкрепа на секторите на венецуелската крайна десница преди следващите парламентарни избори.
Венецуелският президент заяви "Аз искам да разкрия анти-венецуелската ос Мадрид, Богота, Маями. Ние дадохме достатъчно примери за това как тази ос се движи и особено за г-н Фелипе като координатор на кампанията срещу Венецуела". Той също така посочи, че испанският политик се провалил в опита си да създаде безредици.
Венецуелския министър на външните работи, Делси Родригес ще проведе среща с посланика на Колумбия във Венецуела, за да поиска обяснение за този факт.

Станете почитател на Класа