"САЩ ще колабират като СССР"

Дългата серия от икономически, геополитически и социални пречки пред САЩ от началото на този век, е довела американската нация до критична точка, където е много вероятна дезинтеграцията в "съветски стил", казва влиятелен бразилски геополитически анализатор.
В своя статия, професорът от Сао Пауло, Антонио Гелис-Фильо, заяви "Страната изглежда е достигнала до задънена улица в своя упадък, имайки предвид геополитическите провали претърпяни в Украйна, където Русия е защитила своите стратегически интереси, както и в Югоизточна Азия."
Според геополитическият анализатор, освен от международните неуспехи перспективите за Вашингтон се утежняват от социални и икономически проблеми в страната. "Обещаното икономическо възстановяване все не идва и вместо това има свиване с годишен темп от 0.7% през първото тримесечие на 2015 г.", припомня Фильо.
"След всички тези неуспехи, в допълнение към видимото разпадане на американската социална структура с все по-чести бунтове заради полицейска бруталност и нарастващо неравенство, вероятен е колапса на САЩ в съветски стил" счита професорът и предупреждава, че светът трябва да бъдат подготвен за такъв сценарий, защото това ще има сериозни последици.

Станете почитател на Класа