Кметът на Ню Йорк: "В САЩ има проблеми с демокрацията"

САЩ са изправени пред проблеми с демокрацията, някои политици се опитват да предотвратят широкото участие на гражданите в изборите, казва кметът на Ню Йорк, Бил Де Блазио.

Кметът на Ню Йорк от Демократическата партия, смята че САЩ са изправен пред проблеми, свързани с липсата на демокрация в изборния процес и обвини голяма част от американските политици за насърчаване на ниско участие на гражданите в изборите. "Нека си го кажем, много хора от политическата класа се е опитват да попречат на участието на гласоподавателите и предпочитат малък електорат", каза служителят в интервю за CBS.

Де Блазио заяви, че страната се нуждае от редица реформи в тази област, включително по-лесно регистриране на гласоподавателите в цялата страна и регулиране на изборния процес в отделните щати, а не от федералния закон. В същото време, кметът изрази подкрепата си за кандидат-президент Хилъри Клинтън, която споделя идеята за реформи.
"Тя предложи идеята за национална стратегия за насърчаване на гласуването. Мисля, че е време да се сложи край на статуквото", каза Де Блазио. "Време е всички американци отново да се включат в нашия демократичен процес", каза той.

Станете почитател на Класа