"Бронята на Armata е имунизирана срещу всички настоящи и бъдещи противотанкови ракети"

Бронята на Руския танк T-14, изграден върху платформата Armata е имунизиран срещу всички съвременни противотанкови снаряди, противотанкови управляеми ракети и гранатомети, според научно-изследователски институт на Русия по стоманата.

Високата степен на защита на T-14 е постигната имайки предвид, че голям брой от съществуващите противотанкови комплекси могат да атакуват своите цели не само пряко, но и отгоре, което им позволява да унищожават всички видове модерни танкове. Освен това, повечето бойни хеликоптери са въоръжени с управляеми ракети насочвани към горната част на машината, която често е защитена в по-малка степен от страните на танка.

Танкът T-14, първият от пето поколение в света, е известен със своята напълно автоматизирана и необитаема кула, управлявана в цифров режим от екипаж в тежко бронирана капсула. Резервоарът има и оръдие-стартер с калибър 125 мм. и картечница 7.62 mm.

Друго предимство на този танк е неговият радар, способен да следва в автоматичен режим до 40 динамични цели (ракети) и 25 аеродинамични цели, както и да следи площ в радиус от около 100 км.

Станете почитател на Класа