Сеп Блатер "разследван в САЩ"

Президентът на ФИФА Сеп Блатер се разследва в САЩ като част от разследване на корупцията в световния футбол, твърдят американските медии. Новината дойде часове, след оставката на г-н Блатер.
Прокурорите в САЩ стартираха наказателното разследване миналата седмица, седем висши длъжностни лица бяха арестувани в Швейцария, а група от 14 души бяха обвинени. Два дни след арестите, г-н Блатер бе преизбран за президент на ФИФА.
Въпреки това, той каза във вторник, че даденият му мандат "не изглежда подкрепен от всички хора по света и ФИФА се нуждае от дълбоко преструктуриране."
Американските власти, цитирани от New York Times казват, че се надяват на сътрудничеството на някои от фигурите на ФИФА, обвинени в рекет и пране на пари, за да се опитат да изградят дело срещу г-н Блатер. При обявяването на обвинителните актове миналата седмица, Главният прокурор Лорета Линч заяви, че са в началото на разследването, а не в края.
Арестите засенчиха гласуването за нов президент, което г-н Блатер спечели.
Напускането му бе обявявено във вторник, когато 79-годишният г-н Блатер призова "възможно най-скоро" извънреден конгрес на ФИФА да избере нов президент. Извънреден конгрес се очаква да се проведе между декември 2015 г. и март 2016.

Станете почитател на Класа