В Кремъл не е коментирана идеята за легализация на многоженството в Русия

В Москва все още не са се запознали с предложението на държавния глава на Чечня Магомед Даудов за легализиране на многоженството в Русия, съобщил на журналисти президентският прессекретар Дмитрий Песков.Преди това Даудов заяви в интервю за „Газета.ру", че „добре би било да се легализира многоженството.

„Аз не съм видял неговото заявление, в което той (Даудов) предлага да бъде легализирано многоженството. Ако вие ми покаже те това заявление, ще отговоря на въпроса ви" – заявил Песков.

Призивът на Даудов не е самотен. Шефката на комитета в Държавната дума по въпросите на семейството, жените и децата Елена Мизулина пък се изказа против връщането на наказателната отговорност за многоженство.

Преди това в руските медии се появи информация, че в Държавната дума ще бъде обсъждан въпросът за въвеждане на наказателна отговорност при многоженството.

„Да се въвежда наказателна отговорност за това е нелепо, защото причината е свързана не с липса на член в наказателния кодекс, а с това, че може би не достигат такива мъже, с които жените биха искали да създадат севмейство пи да имат деца" – заявила за РИА Новости Мизулина.

Тя уверява, че в комитета не се подготвя законопроект за въвеждане на наказателна отговорност за многоженство. Тук механизмът на наказателната отговорност не бил най-добрият вариант.

Станете почитател на Класа