Извратена история: Европейците смятат, че САЩ са освободили Европа от нацизма

Само 13% от европейците смятат, че армията на СССР играе водеща роля в освобождението на Европа от нацизма през Втората световна война, разкрива едно неотдавнашно проучване сред повече от 3000 души във Франция, Германия и Великобритания ,
43% от анкетираните заявяват, американската армия играе водеща роля в освобождението на Европа през 1945 г. Изследването е проведено от 20 март до 9-ти април тази година от британската агенция ICM Research.
Повече от 50% от германците над 61% от от французите вярват, че техните страни са освободени от американците. Почти 50% от британците пък смятат, че въоръжените сили на страната им са изиграли ключова роля за края на Втората световна война. Само 8% от анкетираните във Франция и 13% в Германия смятат, че Червената армия е воювала срещу нацистка Германия.
Според изследване на Френския институт за обществено мнение (IFOP) проведено в 1945 г., 1994 г. и 2004 г. се разкрива, че общественото мнение за това, коя е нацията с най-големия принос за победата над нацистка Германия във Втората световна война се е променяло значително с течение на времето.
Втората световна война е продължила от 1939 до 1945 г. с участието на повече от 80 страни и региони. Над 70 милиона души са загинали по време на войната, като СССР е понесъл най-големи загуби - най-малко 27 милиона съветски граждани са загинали през войната.

Станете почитател на Класа