CNN: "Инвестиране в Русия е най-добрата сделка на годината"

Американските анализатори отбелязват подобрение на инвестиционния климат в Русия след укрепването на рублата и положителната динамика на фондовата борса. Някои експерти смятат, че сега е най-доброто време, за да се инвестира в руската икономика.
От началото на 2015 г., руската рубла е нараснала с 4% спрямо долара, казва Вирджиния Харисън в статията си за CNN Money. Журналистката смята, че руската валута се засилва заради задържането на спада на цените на петрола и стабилизирането на петролните фючърси. Наблюдават се също положителни тенденции на пазара на руските облигации. Владимир Количев, главен икономист в руската банка VTB Capital, смята, че това се дължи на "общо стабилизиране на финансовите пазари. Изглежда, че тази тенденция е устойчива," добавя той.
Банк ъф Америка Мерил Линч също предлагат оптимистична перспектива за ръст на руските облигации. Банковият анализатор Дейвид Хоунер неотдавна избра държавните облигации в рубли като основните в Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Според него, само нестабилната ситуация в Украйна отблъсква инвеститорите от "най-добрата сделка на годината".
Руските акции също се подобряват. Индексът MICEX се е повишил с над 14% от началото на годината. Руските финансови пазари сега са по-спокойни в сравнение с декември.
Водещият експерт по Русия в британската компания GPW за анализ на политическия риск, Андрю Риск, счита, че е недалновидно да се игнорира Русия като инвестиционна дестинация. "Това е много голяма икономика, с голям потенциал и интересни възможности ", заключава той.

Станете почитател на Класа