RT и Telesur със съвместна програма срещу "информационно отравяне"

В първия епизод на съвместния си проект, RT и Telesur, с участието на признати международни анализатори, разкриват другата страна на информацията. Те предлагат информация, скривана досега от големи медийни корпорации, за да разсеят "информационното отравяне", излъчвано от Запада срещу Русия и Венецуела.
Страните, които се опитват да изберат многополюсния модел биват тежко засегнати от Вашингтон. Сега в полезрението на Белия дом са Русия и Венецуела.
В един вече многополюсен свят, САЩ все още се опитват да подчинят страните на своята воля. Прокарваните тактики на меки удари в Украйна и Венецуела показват аналогии, между които са изявления на Вашингтон относно предполагаеми нарушения на правата на човека и заплахи за икономически санкции, без нито дума за броя на цивилните жертви.
Журналистът и писател Пепе Ескобар смята, че се прави опит за Майдан в Каракас, както и да се предизвика вълна от подобни преврати в Латинска Америка. Но той е убеден - във Венецуела това няма да проработи.
Съвместният проект на RT и Telesur предвижда серия от програми за Русия и Венецуела във формат на телеконференция. Кореспондентът на RT Хавиер Родригес Караско от Москва и венецуелския му колега от Telesur, Рей Гомес от Каракас, обсъдиха с експерти от Латинска Америка и Европа текущите събития, свързани с Русия и Венецуела. Кореспондентката Карен Мендес е координатор на програмата.
"В рамките на сътрудничеството с Telesur ще обединим усилията си за борба с диктовката на "мейнстрийм "масовите медии за едностранното отразяване на събитията. Това е уникален проект, който предоставя платформа за визии, алтернативни на американската външна политика ", заяви директорът на RT на испански, Виктория Воронцова.

Станете почитател на Класа