"Отдавна не бях чувал толкова лъжи от правителството на САЩ"

нтируската реторика на правителството на САЩ би могла да подкопае резултатите от споразуменията в Минск, пише американското историк Стивън Коен. Той отбелязва, че за първи път от дълго време е чул толкова много лъжи от американски официални лица.
Експерт по история на Съветския съюз и Русия, Стивън Коен, смята антируската реторика на държавния секретар Виктория Нюланд и американския командващ на силите на НАТО в Европа, Филип Брийдлав, за сериозна опасност за историческите договорености от Минск, съобщава The Nation.
"Ако резултатите от преговорите в Минск са обречени на неуспех, това би могло да бъде риск за истинска война с Русия", каза експертът. Според него, въпреки че президентът на САЩ Барак Обама заяви на германското правителство, че засега няма да доставя оръжия на Киев, членовете на неговата администрация са започнали война на думи.
Историкът отбелязва, че за първи път от много време се слушат много голям брой лъжи от високопоставени представители на САЩ. Той също така твърди, че "реторическите войни" около споразумения Минск се основават на "политически и идеологически концепции", тъй като няма солидни разузнавателни данни ясно потвърждаващи мащабна военна инвазия на Русия в Украйна.

Станете почитател на Класа