Премиерата на фаталния филм "Ръжда" с Алек Болдуин ще се състои в Полша

Премиерата на фаталния филм "Ръжда" с Алек Болдуин ще се състои в Полша
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    04.10.2024
  • Share:

Премиерата на филма "Ръжда" (Rust), на чиято снимачна площадка актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс, ще бъде на Международния фестивал за операторско майсторство EnergaCamerimage в полския град Торун през ноември, съобщи "Варайъти".

Близо три години след трагичната смърт на родената в Украйна операторка Халина Хъчинс, която беше част от семейството на фестивала, Camerimage възнамерява да почете паметта ѝ и да напомни на света за нейното наследство. На тазгодишното издание на фестивала EnergaCamerimage ще бъде организирана специална прожекция за световната премиера на филма "Ръжда", се посочва на фестивалния сайт.

Тазгодишното издание на проявата ще бъде открито на 16 ноември и ще продължи до 23 ноември. Точната дата на премиерата на филма не е посочена.

През 2021 г. на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" актьорът Алек Болдуин, който е и един от продуцентите на филма, стреля с пистолет, който се оказва зареден с бойни, вместо с халосни патрони. При инцидента бяха простреляни режисьорът Джоел Соуза и операторката Халина Хъчинс, като за нея изстрелът беше фатален, припомня БТА.

Болдуин беше обвинен в убийството на Хъчинс, но през април 2023 г. делото беше прекратено поради липса на доказателства. През януари тази година срещу актьора отново беше повдигнато обвинение в непредумишлено убийство.

Станете почитател на Класа