Популярна сексуална практика може да увреди мозъка

Популярна сексуална практика може да увреди мозъка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.07.2024
  • Share:

Задушаването на партньор е най-опасната и в същото време много популярна сексуална практика, каза експертът по секс и връзки Кристина Райф. Тя посочи начините да направим сексуалните игри по-безопасни пред Women's Health.

 

 

Рейф каза, че повече от 50% от хората на възраст между 18 и 35 години са опитвали душене: 57 процента са били тези, които са били душени, а 51 процента са били "удушвачи" при проучване, проведено в Австралия, включващо 4 700 души.

Малцина, които практикуват тази еротична игра, се замислят за последствията от нея. Тя предупреди, че освен очевидната заплаха за живота и здравето в момента на задушаване има и други опасности, които не винаги се забелязват веднага.

„Много от интервюираните не са знаели, че задушаването може да причини наранявания, включително увреждане на мозъка, проблеми с щитовидната жлеза и спонтанни аборти“, каза Рейф.

Експертът подчерта, че няма безобидно задушаване, тъй като хипоксията винаги крие рискове. Според нея най-сигурното нещо би било напълно да се откажете от подобни игри и в момента на интимност да имитирате удушаване, например да поставите дланите си върху ключиците или врата, така че да не блокирате дишането.

Станете почитател на Класа