Adidas свалиха реклама с Бела Хадид заради Израел

Adidas свалиха реклама с Бела Хадид заради Израел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.07.2024
  • Share:

Adidas изтегли рекламата на модела Бела Хадид от високобюджетна кампания след критики от Израел.

Компанията за спортно облекло е заявила, че "ще преразгледа" кампанията си за популяризиране на спортни обувки, стартирана за първи път, за да съвпадне с Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г., когато 11 членове на израелския отбор бяха взети за заложници и по-късно убити от палестински терористи.

 

Image

Хадид, която има палестински корени, преди това беше критикувана от израелското правителство за предполагаемо скандиране на лозунга "От реката до морето Палестина ще бъде свободна" и беше обвинена в антисемитизъм.Adidas каза в изявление, че кампанията за обувката SL72 "обединява широк кръг от партньори". В него пише още: "Съзнаваме, че са направени връзки с трагични исторически събития - въпреки че те са напълно неумишлени - и се извиняваме за причиненото неудобство или страдание. В резултат на това ще преразгледаме останалата част от кампанията."

Хадид често е изразявала подкрепата си за палестинците в Газа. Миналия месец тя обеща със сестра си Джиджи да дари 1 милион долара за хуманитарни усилия в региона.

Станете почитател на Класа