Том Ханкс не иска вече да е гей

Том Ханкс не иска вече да е гей
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.06.2022
  • Share:

Том Ханкс призна, че филми като „Филаделфия“ и „Форест Гъмп“ не биха били възможни в днешния политически и културен климат. Но добави, че това било „правилно“. Във „Филаделфия“ той взе „Оскар“ за ролята болен от СПИН гей. Днес хетеросексуален актьор не можело и не трябвало да играе хомосексуалист – такива явно са правилата според ЛГБТИ диктата.

 

За жалост Ханкс – една от най-големите и влиятелни звезди на планетата – се подчинява на „духа на времето“, пише "Труд".

В момента актьорът дава интервюта около рекламната кампания за новия филм „Елвис“, който тръгва и в България другата седмица. На едно от събитията преди дни нахални фенове навлязоха в личното пространство на жена му Рита Уилсън и той ги напсува. На друго Ханкс държа реч, но зрители забелязаха, че ръката му трепери и се разтревожиха за здравето му. Ала коментарите му за „Филаделфия“ и „Форест Гъмп“ привлякоха най-много внимание, защото са част от актуалните културни войни в Западния свят. Идеята тук е, че само гей актьори вече трябва да играят гей роли, за да „не се взима от тяхната репрезентация“ като се дават на хетеро изпълнители.

За съжаление Том Ханкс явно иска да се застрахова пред тълпите за ляво-либерален онлайн линч с повтаряне на ЛГБТИ опорните точки. Те са особено агресивни през юни, който в САЩ вече неформално се нарича „прайд месец“ от всички по-важни институции. 

Преди време дори Ханкс – този любимец на Америка – беше критикуван от прогресивни медии и активисти и то след като написа политизирано есе за расовите размирици в Тълса отпреди 100 години, в които послушно цитира много от опорните точки на движения като #BlackLivesMatter и Демократическата партия в САЩ. Ханкс се направи на възмутен от „лошите бели и чернокожите жертви” преди 100 години и призовава за повече репрезентация на малцинства днес. Особено в киното. Нищо изненадващо, буквално всяка холивудска фигура вече е длъжна да предава подобни съобщения на публиката.

Но явно това не е било достатъчно. В няколко американски медии се появиха коментари, че Ханкс може да направи повече. Един автор пише как носителят на две награди „Оскар” може да „не е расист, но е време да стане анти-расист”. Или преведено на нормален език - да бъде още по-радикален и политизиран.

Но най-трагикомично беше отразяването в обществената медия NPR, която се финансира с данъците на американските граждани, но от години оперира като пропагандна платформа на Демократическата партия и гравитиращите около нея организации.

NPR пусна безумен коментар, в който изявен „медиен критик” възмутено пише как “филмите с Том Ханкс твърде често се фокусират върху постиженията на добродетелни бели мъже”. Ето защо днес Ханкс признава, че филмите с него от 90-те са невъзможни днес. Но той приветства това. 

Така в по-свободните ъгли на Интернет заваляха забавни  предложения за нови „правилни” версии на филмите с Ханкс.

„Спасяването на редник Райън” става „Спасяването на Черната Пантера”, “„поло 13” ще бъде „Аполо Крийд 13”, а „Форест Гъмп” може да бъде „Форест Уитакър Гъмп”.

В България Ханкс е популярен и като “българският зет”. Преди години той дори бе сниман да развява малък български флаг, подарен му от фен, докато дефилираше без съпругата си с български корени Рита Уилсън на премиера в Лондон. Ханкс вкара в употреба наученото от своята жена в един от филмите, които направи със Стивън Спилбърг преди около десетина години - „Терминалът”. Там Том играеше гражданин на измислена малка република, попаднал в бюрократичен капан на американски терминал и принуден да живее неопределено време там.

В измисления език на измислената страна бяха включени няколко български думи, които Ханкс произнесе със своя добре познат комично-драматичен маниер. Най-запомнящ се бе моментът, в който ядосаният персонаж на Ханкс отронва родната класика “Мамка му!”

 

Станете почитател на Класа