4 тайни, с които американските олимпийци и военноморските сили стават психически издръжливи

Знаете ли какво е наистина интересно? Как тюлените са усвоили уменията си да оцеляват в смъртоносни ситуации? А знаете ли кое още е интересно? Как олимпийците се справят с жестоката конкуренция, за да победят целия свят?Знаете ли какво е най-интересно за всички? Да узнаем, че и олимпийците, и тюлените правят едни и същи неща, за да постигат това. И най-добре е да усвоим поне част от тези методи, за да можем да ги прилагаме в живота си и в работата си, пише Elle.И тюлените, и олимпийците правят следните 4 неща!

1. Повтарят си положителни утвърждения, като едно от най-важните е правилото за трите „П“ (permanent, pervasive и personal). Когато лошите неща са факт, запомнете, че те не са постоянни, проникващи или персонални (не ви засягат лично). Но добрите неща са такива!

2. Поставяйте си цели. Трябва да сте наясно какво искате да постигнете! Ако трябва напишете го на хартия. Фокусирайте се върху напредъка!

3. Визуализирайте! Това не означава да си фантазирате, а буквално да виждате себе си в ситуацията, в която вече сте успели и сте преодолели препятствията пред вас.

4.Използвайте симулации: винаги, когато имате възможност да бъдете в подобна на реалните условия ситуация, влизайте в нея. Така тренирате тялото и ума си за истинската!

По правило тюлените и олимпийците са професионалистите, които са най-добрите в това, което правят. Но методите, които използват те, за своята подготовка, са такива, които можем да използваме всички. И за тези методи не са нужни мускули или вроден талант. За тях се изисква само усилена работа и добра подготовка.

Както казва Ралф Уолдо Емерсън „Какво се крие зад нас или пред нас е нищожен въпрос в сравнение с това, което се намира вътре в нас.“

Станете почитател на Класа