Графити баби разкрасяват улиците на Португалия (СНИМКИ)

Има един вид дискриминация, за която почти никой не говори и не е популярна. Става дума за дискриминацията на възрастни хора. Те не са отритнати в буквалния смисъл на думата, не ги гонят от обществени места и не им е забранено да участват в социалния живот на общността.Просто същата тази общност ги „заобикаля“. Те са изолирани под етикета „старци“. Факт е, че мнозина учени и антрополози, изследвайки поведенческите модели у хората, са стигнали до извода, че най-новото поколение на Земята – т.нар. поколение Z (родените след 2000 г.) е изключително скучно поколение, което не умее да комуникира и търси всичко във виртуалната среда. Въпреки това те са основоположници на новите моди и всички се съобразяват с тях.



И по този начин възрастните хора остават толкова далеч назад в социалните среди, че положението им може да се сравни с дискриминацията по религиозен, расов или друг принцип, подтискащ малцинствата. Тоест възрастните са като един вид малцинство.

За да се отърват от тази стигма, над 100 португалски баби са се събрали в група с цел да покажат на младите, че в тях има живот, че са забавни, в крак с всичко ново и че могат да бъдат полезни освен всичко останало, пише "Новинар". Те се наричат Графити Баби и целта им е да разкрасяват улиците на бедните квартали из Португалия.



Нарекли са се LATA 65. Намерили са контакт с известни улични художници, които им показват основите в този тип изкуство. Вече няколко града в страната се радват на „платната“, които са изрисували на открито.  

Станете почитател на Класа