Кралица на красотата се превърна в...мъж

Американката Ештън Колби от щата Охайо, която завоюва титлата кралица на красотата на няколко конкурса, винаги е извиквала завист в по-малко успешни съпернички. Зашеметяващата блондинка, която по мнението на журналистите от "Мирър" напълно би могла да се пребори за званието "Мис Америка", неочаквано си промени външността и кариерата на модел заради изпълнението на своята мечта - да стане мъж. След хормонална терапия, приемане на тестостерон и операция по отстраняването на гърдите, 23-годишната жена стана доста привлекателен млад мъж, който тренира във фитнес залата по няколко часа на ден и работи над своята мускулатура.

По думите на Колби, той даже се е сдобил с постоянна приятелка, която "прави живота му още по-щастлив".

"Когато обяснявах желанието си да стана мъж, хората просто не разбираха защо красива девойка ще поиска толкова кардинални изменения във външността си. Но мъжът в мен винаги е знаел, че мога да бъда много по-щастлив като не си губя времето за рокли и гримове", поясни Колби, добавяйки, че обича брадата и бицепсите.

Ештън започнал да чувства затруднения по възприемане на пола си още в детството си, отбелязва изданието.

Той счита, че "красивата девойка" просто е "скривала външността на страхотен мъж".

"Майка ми искаше да се занимавам с балет и да нося рокли, но аз харесвах бейзбола. Дълбоко вътре в себе си аз знаех, че ще бъда по-щастлива в тялото на мъж. Но всички твърдяха, че съм страшно привлекателно момиче и аз трябваше да се съобразявам с мнението на обкръжаващите

Трябва да се поясни, че Ештън не желае да разкрива първоначалното си име.

Когато поискал да се превърне в жена, неочаквано на негова страна застанали баща му и част от приятелите му. Те поддържали решението му.

Ештън започнал да си поставя инжекции с тестостерон през юни 2012 г., когато бил на 20 години, а през май 2013 г. неговият баща заплатил 8 000 долара за двойна мастектомия.

"Обичам да ходя в залата, да вдигам тежести. Бих искал да бъда наистина силен физически", заявява той

Както отбелязват журналистите, от година вече Ештън живее заедно със своята приятелка Лаура. Той се замисля за извършването на операция по смяната на вторичните полови признаци, независимо от това, че "приятелката му го харесва такъв какъвто е".
 
Превод и редакция: БЛИЦ
 

Станете почитател на Класа