Убиец закла шестте си деца и жена си заради... недоволство от прическата на сина си

Руснакът Олег Белов, обвинен в убийството на шестте си деца, както и на жена си и майка си, разказа, че е извършил престъплението заради битова кавга. На мъжа не се харесало как съпругата му е подстригала един от синовете му. Това съобщи самият той на съдебво заседание в Нижни Новгород, съобщи ТАСС"Когато жена ми се развика, в мен се появи страх. Отидох, взех нож и след това се случи всичко това, което направих. Самият аз съм в шок от това, което се случи с мен", поясни Белов.

След убийството на жена си той решил да се разправи с децата си заради страха си, че от него могат да ги отнемат социалните органи. По думите му в течение на няколко години за подобно нещо имало доста заплахи към семейството му.

"Децата - са най-ценното ми нещо, те бяха смисълът на живота ми", добави обвиняемият. Според думите му само десет минути му е отнело да убие цялото си семейство.

Той също така разказа, че е убил майка си от състрадание. "Тя нямаше да преживее всичко това", предположи той. По време на заседанието Белов заяви, че осъзнава деянието си, а също така цитираше Библията, плачеше и молеше за прошка своите жертви.

Според следствието, от 2010 до 2015 година Белов систематично е заплашвал и пребивал жена си и децата си. Жена му нееднократно се е обръщала към полицията, освен това на 15 юни 2015 г. е внесла заявление за разтрогване на брака и лишаването му от родителски права.

В утрото на 26 юли 2015 г. по време на поредната кавга Белов убил с нож бременната си жена и след това шестте си деца. Той разчленил телата с подарен от съпругата му нож и ги сложил в полиетиленови пликчета, за да ги закопае в земята.

След една седмица, на 3 август 2015 г. обвиняемият се насочил с влак към майка си в град Гороховец, Владимирска област.

Белов, според следствието, убил майка си заради опасенията си, че тя ще способства залавянето му. На следващия ден бил задържан.

Съдебно-психиатрическата експертиза потвърдила вменяемостта на Белов. Но било установено, че той страда от психическо разстройство.

Превод и редакция: БЛИЦ

Станете почитател на Класа