Бесни жени спукаха от бой пияница

Шокиращи кадри се въртят из мрежата. На тях разгневена тълпа жени пребиват пиян и окървавен мъж, който хвърлил камък по прозореца на съсед. Изплашеният Несто Келсо е бил завързан и бит от разгневените жени, които са една от доброволческите групи, следящи за спазване на реда в Перу, организирани заради апатията на полицията. Налице са обаче притеснения, че групата е нападнала невинен мъж, след като на записа една от тях извиква „но той не е откраднал", а други казват: „това няма значение".

Кадрите са направени в предградие на перуанската столица Лима. На тях Несто е целият облян в кръв. По-късно той е приет в болница с болки в стомаха и врата и рани по главата. „Бях завързан, а те продължаваха да ме удрят по главата", разказва Келсо, възстановявайки се болницата.

Шокиращият побой е присъщ на този вид улична справедливост из цяла Перу, зародила се в резултат на разочарованието на хората от неспособността на властите да се справят с престъпността. Той е резултат от кампанията „Хвани си крадеца", стартирана от Селия Гарсия, след като крадец, обрал съсед, е бил пуснат на свобода от съда.

Станете почитател на Класа