Моден каталог или как момичета от антуража заемат високи държавни постове в Украйна (СНИМКИ)

8

Губернаторът на Одеска област Михаил Саакшвили обяви наскоро името на ръководителя на одеската митница. На високия пост е назначена 26-годишната активистка от Евромайдана Юлия Маршуевская. Стажът на новия ръководител на митницата е едва 3 месеца, а по образование изключително привлекателната Марушевская е филолог, информира "Русская Весна". По-рано канидатурата си за кмет на Одеса издигна 21-годишната безработна моделка Валерия Прокопенко, която се представи в откровено видео.

В навечерието на изборите на 25 октомври Ruposters обърна внимание на зачестилите случаи, в които момичета с външност на модел неочаквано се захващат с политичека кариера и претендират за високи постове в украинската управа.

Анна Пенчева




Родена в Луганск и с великолепни физически данни тя стана ръководител на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи в Одеска област. Момичето е отраснало в Одеса, а по образование е мениджър туризъм. Пет години е работила в агенция за модели, била е водеща на модния тв канал Odessa Fashion Channel. Пенчева има много рекламни клипове и голи снимки за популярно мъжко списание. През 2009 г. печели титлата на първа подгласничка в конкурса за красота Miss Teen Ukraine.

Алена Кошелева



Кошелева, която влезе в парламента на Украйна със списъците на Радикалната партия на Олег Ляшко, стана не само най-младият народен депутат на сегашната Рада, но и най-чаровният. В първия си работен ден на държавното поприще 24-годишната девойка бе регистрирана в светските хроники със златен IPhone, палто от норка и с повърхностните си познания по конституционното устройство на Украйна, които тя обеща да си навакса в депутатското кресло.

Злата Огневич



Още една представителка на фракцията на моделките в украинския парламент, попаднала там чрез партийните списъци на Радикалната партия на Украйна. В миналото 29-годишната девойка била певица и даже участвала на финала на конкурса "Евровизия - 2013". В Радата тя работи в комитета по духовността, оглавявайки подкомитета по въпросите на творчеството, изкуството и културно-просветната политика.

Юлия Марушевская




Новата ръководителка на местната митница (на снимката вляво) бе представена лично от президента на Украйна Петро Порошенко по време на откриването на център за обслужване на гражданите в Одеса. По време на събитията от 2013 г. в Киев аспирантката на Киевския университет снима видео за Евромайдана на английски език. До назначението си на сегашния си пост Юлия беше един от заместниците на Саакашвили, който я хвалеше за емоционалните и клипове в YouTube.

Лидерът на Радикалната партия на Украйна Олег Ляшко, както и одеският губернатор Михаил Саакашвили предпочитат да печелят гласовете на електората с помощта на момичета с външност на моделки. Ръководството на партията активно използваше този подход при изборите във Върховната Рада. По-късно партията реши да приложи същия похват при избора на кандидати за депутати в различните области. И както се оказа, много от дамите могат да компенсират недостатъчния си опит с предизвикателните си външни данни.

Валерия Егорова



Новата сътрудничка в партийния апарат на Олег Ляшко. В социалните мрежи вече нарекоха 22-годишното момиче "радикална жена". Девойката, между другото с внушителни физически данни, се отличава и с огромни амбиции. Валерия учи право в Днепропетровския университет и е председател на обществената организация "Младежка перспектива".

Маргарита Лихачова



28-годишната счетоводителка Маргарита Лихачова от Чугуев е също член на партията на Олег Ляшко. Обича да позира в провокативни визии на страницата си в социалната мрежа и паралелно с това рекламира услуги по ноктопластика.


Татяна Гуменюк



31-годишната ефектна брюнетка, която претендира за депутатско място в Харковска област, съгласно данните на ЦИК, няма нито висше образование, нито работа, нито партиен билет. Но пък на страницата си в мрежата В контакт е постнала много "захаросани" цитати и разнообразни снимки в предизвикателни пози.


Кира Кучеренко



Радикалната партия не се отказа от тактиката си и на изборите в Киевска област. За депутатско място там претендира притежателката на званието "Първа лейди на Одеса - 2013" Кира Кучеренко. Година по-рано дългокраката красавица търсила работа в Киев като юрист и едва ли е мислила за политическа кариера. Многото избиратели ще запомнят момичето с дръзкия лозунг "Кучеренко Кира - непродажното момиче".


Рената Мойш-Шиман




Не остава назад от модните тенденции в подбора на кадри и управителят на Закарпатската областна администрация Генадий Москал. Своята 25-годишна помощничка Рената Мойш-Шиман, носителка на титлата "Първа подгласничка на Мис Тернопол", той назначил за началник управление външноикономически връзки, инвестиции и трансгранично сътрудничество на администрацията без конкурс, след като е работила преди това при него не повече от месец.


Олга Люлчак



Блокът на Порошенко издигна моделката Олга Люлчак за кандидат в киевския парламент, а откровените и снимки развълнуваха силно социалните мрежи. На сайта на една от модните агнеции в раздела "навици" Люлчак написала, че "има опит в рекламни клипове, тв предавания и фотосесии с професионален фотограф".

Превод и редакция: БЛИЦ
 

Станете почитател на Класа