НАСА плати $18 000 на този мъж, за да се излежава 70 дни

Бихте ли приели 18 000 щатски долара, за да се включите в едно наглед лесно предизвикателство – да лежите в продължените на 70 дни?

На пръв поглед не звучи сложно – лежите си продължение на 70 дни, като дори ви плащат за това. Не бързайте, обаче! Трябва да останете в хоризонтално положение през цялото време, да се къпете и да ходите до тоалетна – в хоризонтално положение.

Американската космическа агенция НАСА плати $18 000 на доброволеца Дрю Иванички, за да разбере по какъв начин реагират мускулите и костите на тези условия, съобщи IFL Science.

Експериментът дава важни данни на НАСА, които могат да бъдат използвали в бъдещи космически мисии. Иванички е бил избран от 25 000 кандидати, желаещи да се включат в изследването.

„Спазвах стриктна диета и режим. Светлините угасваха в 22:00 часа и се включваха в 06:00 часа. През деня не ми беше позволявано да спя – което е жестоко, имайки предвид, че през целия ден си прикован на легло. Когато приятелката ми идваше на посещение, не можех да се изправя, за да я целуна", сподели доброволецът.

Станете почитател на Класа