Вижте фотомодела на известна модна марка, носеща хиджаб

Марая Идриси, 23-годишен модел от пакистанско-марокански произход стана първият модел с хиджаб (Традиционна забрадка в мюсюлманските страни), участващ в кампания на модна къща. Тя взе участие в снимките за H&M.

Тя живее в Лондон и притежава козметичен салон.

Мария Идриси участва във видео реклама на марката, облечена в хиджаб и слънчеви очила, промотираща инициатива за рециклиране на стари дрехи.

Марая, избрала на 17 г. да носи хиджаб, споделя пред Fusion, че жените, носещи традиционната забрадка винаги са игнорирани, когато се стигне до мода. Тя се радва и смята за изумително това, че търговска марка използва в дейността си начина, по който жените носят хиджаб.

В началото тя е била скептично настроена към предложението от H&M. Но след като получила разрешението на родителите и с идеята за благородна кауза, тя се съгласила.

Марая разказва, че екипът, който е снимал, се е състоял почти само от жени и мъжете са били инструктирани да не я докосват.

Кампанията към снимките е свързана с промотирането на идеята за събирането на дрехи втора употреба, които да се рециклират впоследствие.

Превод и редакция: БЛИЦ

Станете почитател на Класа